Ιατρική Ευθύνη και Βιοηθική IV
Το Παιδί
9 και 10 Δεκεμβρίου 2016, Νομική Βιβλιοθήκη, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ομιλητές

Απόστολος Νικολαΐδης

Κοσμήτωρ, Θεολογική Σχολή, Καθηγητής. Ελλάδα

Ιστοχώρος: http://www.soctheol.uoa.gr/tomeis-kai-proswpiko/istoselides-proswpikoy/nikolaidhs-apostolos-ka8hghtis.html
Ο Κοσμήτορας Καθηγητής Απόστολος Β. Νικολαΐδης γεννήθηκε στο Βασιλικό Ιωαννίνων το 1953.

Σπούδασε Θεολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Βόννης της Γερμανίας, ενώ μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποίησε στα Πανεπιστήμια Βόννης και Μπόχουμ της Γερμανίας.

Από το 1979 μέχρι το 1997 υπηρέτησε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ από το 1997 έως σήμερα υπηρετεί ως μέλος ΔΕΠ στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αρχικά ως Επίκουρος Καθηγητής και από το 2005 ως Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Κοινωνιολογία της Θρησκείας και Κοινωνική Ηθική».

Στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας διδάσκει όλα τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα της Ηθικής (Χριστιανική Ηθική, Κοινωνική Ηθική και Βιοηθική) και της Κοινωνιολογίας (Κοινωνιολογία, Κοινωνιολογία της Θρησκείας και Κοινωνιολογία του Χριστιανισμού).

Διετέλεσε διευθυντής Τομέων, Πρόεδρος και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, συγκλητικός, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και μέλος τριών Συνοδικών Επιτροπών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικές με τη Βιοηθική, την Οικολογία και την Οικογένεια.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος πρωτότυπων μονογραφιών και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά, επιστημονικές επετηρίδες, συλλογικούς και αφιερωτικούς τόμους, και άλλα Περιοδικά.

Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών για τετραετή θητεία εξελέγη την 17.12.2015 (ΦΕΚ διορισμού Υ.Ο.Ο.Δ. 956/31.12.2015).

Είναι έγγαμος και πατέρας εννέα τέκνων.


Πίσω

Χορηγός Συνεδρίου