Ιατρική Ευθύνη και Βιοηθική IV
Το Παιδί
9 και 10 Δεκεμβρίου 2016, Νομική Βιβλιοθήκη, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ομιλητές

Eυαγγελία Χαρμανδάρη

Καθηγήτρια, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ελλάδα

Ιστοχώρος: http://www.echarmandari.gr/

Η κ. Ευαγγελία Χαρμανδάρη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ως πρώτη του έτους της. Ειδικεύθηκε στην Γενική Παιδιατρική στην Αγγλία και είναι κάτοχος του πιστοποιητικού εκπαίδευσης ‘Membership of Royal College of Physicians [MRCP(UK)]’ (1996). Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Παιδιατρική και Εφηβική Ενδοκρινολογία στο Κέντρο Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του Λονδίνου, στα Νοσοκομεία The Middlesex Hospital, Great Ormond Street Hospital for Children, και University College Hospital. Στα Νοσοκομεία αυτά πραγματοποίησε την διδακτορική της διατριβή στην Παιδιατρική και Εφηβική Ενδοκρινολογία. Οι ακαδημαϊκές της σπουδές περιλαμβάνουν Μάστερ Επιστημών στην Κλινική Παιδιατρική και Διδακτορική Διατριβή στην Παιδιατρική και Εφηβική Ενδοκρινολογία, τα οποία χορηγήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 1998 και 2001 αντίστοιχα. Πραγματοποίησε τις μεταδιδακτορικές της σπουδές στην Μοριακή Ενδοκρινολογία και Κυτταρική Βιολογία στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NICHD/NIH) στις ΗΠΑ (2000-2004). Επίσης εργάστηκε ως Διευθύντρια Παιδιατρικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας στα Νοσοκομεία St. James' University Hospital and Leeds General Infirmary, Leeds, UK (2006-2007).

Η κ. Χαρμανδάρη είναι επίσης κάτοχος των πιστοποιητικών εκπαίδευσης ‘Certificate of Completion of Specialist Training in General Pediatrics (CCST-General Pediatrics)’, και ‘Certificate of Completion of Specialist Training in Pediatric Endocrinology’ (CCST-Pediatric Endocrinology), τα οποία απονεμήθηκαν από το Royal College of Pediatrics and Child Health, London, UK. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 15 χρόνα παραμονής στην Αγγλία και στις ΗΠΑ, ως Ερευνήτρια στο Τμήμα Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού, Κέντρο Κλινικής Έρευνας, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (IIBEEA) (2007-2010).

Από το 2011 είναι μέλος ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αρχικά ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και από το 2015 στη βαθμίδα του Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο "Παιδιατρική Ενδοκρινολογία" και εργάζεται στην Α' Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία". Επίσης, παραμένει επιστημονική υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ως συνεργαζόμενη ερευνήτρια του Ιδρύματος.

Η κ. Χαρμανδάρη είναι Πρόεδρος της Επιτροπής έγκρισης χορήγησης Αυξητικής Ορμόνης του Νοσοκομείου Παίδων ‘Η Αγία Σοφία’ και μέλος Ευρωπαΐκών Εταιρειών σχετικά με την ασφάλεια χορήγησης Αυξητικής Ορμόνης σε παιδιά και εφήβους. Επίσης, είναι μέλος των Clinical Practice Committee και ESPE Science School της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας (European Society for Pediatric Endocrinology, ESPE). Από το 2014 είναι τακτικό μέλος στο Τομεακό Επιστημονικό Συμβούλιο (ΤΕΣ) Βιοεπιστημών, του Εθνικού Συμβούλιου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ).

Έχει δημοσιεύσει 78 εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, οι οποίες έχουν λάβει ~2400 αναφορές (h-index=27, total impact factor=380). Επίσης, έχει δημοσιεύσει 1 βιβλίο, 33 κεφάλαια σε βιβλία, και 73 περιλήψεις σε διεθνή συνέδρια.

Το 2007 τιμήθηκε για την έρευνά της με το "Henning Andersen Prize" της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας (European Society for Pediatric Endocrinology, ESPE).


Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Περίληψη παρουσίασης Ευαγγελίας Χαρμανδάρη
Ενημέρωση: 14-11-2016 16:01 - Μέγεθος: 296.32 KB

Πίσω

Χορηγός Συνεδρίου